Autoritatea Rutiera Romana a comunicat data de 4 si 5 iulie 2020 pentru examenul de atestate profesionale auto. Doar anumiti cursanti vor fi acceptati la examen.

Vor participa la examen doar:

  • cursantii care obtin prima oara atestat
  • cursantii care au sustinut in trecut un examen si au fost declarat respinsi
  • cursantii carora le-a expirat atestatul inainte de 01.02.2020

Se vor prezenta la examen un număr limitat de persoane, în funcție de infrastructura fiecărei locații de examinare , locurile din sălile de calculatoare precum și din cele de scris fiind reduse la jumătate.

 

Atestatele care au expirat in intervalul 01.02.2020 – 31.08.2020 au primit extindere de valabilitate:

  • Cpc pesoane/marfă –  pentru o perioadă de 7 luni de la expirare, conform prevederile Regulamentului (UE) 2020/698 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor măsuri specifice și temporare, în contextul epidemiei de COVID-19, privind reînnoirea sau prelungirea anumitor certificate, licențe, permise și autorizații, precum și amânarea anumitor controale și formări periodice în anumite domenii ale legislației din sectorul transporturilor
  • ADR + consilierii de siguranță rutierăpână la data de 1 decembrie 2020, în baza acordului multilateral în documeniul transporturilor de mărfuri periculoase  M324.
  • Agabaritic + Manageri transport marfă/persoane + Instructori + Profesori + Conducatori în regim de taxi + Manageri în regim de taxi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă, în conformitate cu dispozițiile  Legii nr. 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.