Conform comunicat ARR, incepand cu 01.01.2021 soferii care au permis de Marea Britanie nu vor mai putea obtine / reinnoi atestatele de CPC sau CPI in tarile din Uniunea Europeana.

Daca detii permis de UK, singura varianta ca sa obtii / reinnoiesti atestatele in Romania este sa iti preschimbi permisul de conducere cu unul romanesc. Pentru a preschimba permisul este necasar sa iti faci o programare online pe site-ul drpciv . Pe langa programare online, aici gasesti lista cu documentele necesare pe care trebuie sa le prezinti in ziua programarii.

 

Pentru informatii suplimentare contacteaza-ne 0770 801 086 !

 

Comunicat oficial:

,, Având în vedere faptul că:
– perioada de tranziție privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană s-a încheiat la data de 31.12.2020;
– începând cu data de 01.01.2021 există în vigoare Acordul Comercial și de Cooperare între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, pe de o parte, și Regatul Unit al
Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte,
Ținând cont de preverile art. 5, lit. c) din Anexa 8 – Norme privind examinarea in vederea atestării profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, aprobate prin O.M.T. nr. 1214/11.11.2015, cu modificările și completările ulterioare,

Candidații posesori ai unui permis de conducere eliberat de autoritățile competente din Marea Britanie, nu pot fi înscriși și nu pot susține examen în sistemul informatic de examinare online în vederea obținerii certificatelor de pregătire profesională de tip CPI sau CPC, ca urmare a faptului că Marea Britanie nu mai are calitatea de stat membru al Uniuniii Europene.